
Minestronesuppe i Wonderbag
Share
🥣 Minestronesuppe
Kategori: Vegetarisk
Kjøkken: Middelhavskjøkken
Porsjoner: 4
Forberedelsestid: 15 minutter
Koketid på komfyr: 10–15 minutter
Tid i Wonderbag: 2 timer
Denne fyldige italienske suppen er fullpakket med grønnsaker og bønner. Langsom tilberedning i Wonderbag gir dype, rike smaker – perfekt som hverdagsmiddag eller til å lage store porsjoner.
🛒 Ingredienser
3 ss olivenolje
2 store løk, finhakket
2 stenger selleri, finhakket
2 ss grønn pesto
2 hvitløksfedd, revet
1 middels gul løk, i terninger
2 middels gulrøtter, hakket
2 selleristenger, i tynne skiver
2 liter kylling- eller grønnsakskraft
1 boks hakkede tomater
1 boks cannellinibønner
100 g hakket squash (courgette)
50 g tørket spaghetti, knekt i korte biter (eller små pasta som Ditalini), kokt
2 laurbærblad
1 ts blandet oregano og timian
Salt og nykvernet sort pepper, etter smak
Friske basilikumblader og parmesan til servering
🍳 Fremgangsmåte
-
Varm oljen i en stor gryte på middels varme. Tilsett løk, gulrøtter, selleri, salt og noen runder med sort pepper. Stek til grønnsakene begynner å mykne.
-
Tilsett hvitløk, tomater, squash, kraft, laurbærblad, oregano og timian. Kok opp, sett på lokk og la småkoke i ca. 10 minutter.
-
Skru av varmen. Legg et kjøkkenhåndkle i bunnen av Wonderbag’en, og plasser gryten raskt inni. Lukk Wonderbag’en med stofflokket og stram til med snoren.
-
La retten stå urørt i minst 2 timer. Rør deretter inn den kokte pastaen. Sett på lokket igjen og plasser gryten tilbake i Wonderbag’en til pastaen er helt gjennomkokt.
-
Server med sort pepper, friske basilikumblader og revet parmesan.